Verksamhetsberättelse 2023

Vrenabygdens Intresseförening 2023:

 

 

Styrelsen har under året bestått av:

Ordförande: Karin Andersson, Berga

Vice ordförande: Tomas Grönman, Björkslingan 19

Kassör: Helena Huledal, Binklinge

Sekreterare: Ewa Frankler, Fabriksvägen 5 A

Ledamöter: Mika Niemi, Björkåsen
                    Rolf Johansson, Villavägen 3 
                    Patrik Jonsson, Hagavägen 20

                   

197 medlemmar har betalt medlemsavgift.

Årsmötet hölls den 10 mars i församlingshemmet med årsmötesförhandlingar, smörgåstårta och musikquizz.

 

Styrelsen har under året haft 9 st. protokollförda styrelsemöten samt ett planeringsmöte.

 

I januari 2023 stängdes bron över järnvägen i Vrena samhälle av. I två år tidigare hade vi jobbat aktivt för att få till en alternativ bilöverfart i anslutning till samhället, vilket misslyckades. Vi har under året haft flertalet kontakter med Trafikverket, tjänstemän och politiker i kommunen m fl, för att åtgärda brister under byggtiden, bl. a skyltning, belysning och framkomlighet. Vi har skickat ut en enkät till Vrenabor för att få en bild av vilka problem som uppstått under tiden bron varit avstängd. Trafikutskottets ordförande har varit här för att dra lärdom av de problem som uppstått för att förhoppningsvis framtida projekt ska kunna skötas bättre.

 

6 november öppnades bron igen, och 11 november ordnade intresseföreningen en välbesökt invigning där Vrenaborna från de olika sidorna symboliskt åter möttes på bron. Trumpetsalut, bandklippning, korv med bröd, invigningstal, framförande av sången om Vrenabron.

 

Hemsidan, www.vrena.nu, har uppdaterats.

 

Vrenadagen har genomförts i samarbete med Vrenas övriga föreningar och företag. Ca 2.000 besökare, drygt 60 utställare och öppet hus. Musikframträdanden, häst och vagn. Tävling ”bygg bästa Vrenabron” med delad seger av Anny Pettersson och Pernilla Pettersson. Hemvändartävling som vanns av avgångsklass 2023 följt av avgångsklasserna 1967 och 1969. Och som vanligt slutade det regna lagom tills dagen började.

 

En fototävling för Vrenabilder har genomförts. 33 fina bilder skickades in. 15 av dessa valdes ut som ”finalbilder” och var med i omröstning som skedde på Vrenadagen. Vinnare blev bilden ”Kattbesök i kyrkan”, fotad av Barbro Andersson.

 

En almanacka med Vrenabilder från fototävlingen 2022 har tryckts upp och sålts.

 

Vi har deltagit i samverkansmöten med Vrenas andra föreningar.

 

Vi har uppvaktat Handlar´n med fototavlor, i samband med invigning av utbyggnaden på Handlarn.

 

Vi har, tillsammasn med Vrena idrottsförening, skrivit debattinlägg om att kommunen ska prioritera de mindre badplatserna i småorterna, innan man satsar på byggnation av kallbadhus i stan.

 

Vrenabygdens Intresseförening utsågs under 2023 av organisationen ”Hela Sverige ska leva Sörmland” till ”Årets landsbygdsgrupp på landsbygden i Sörmland”. Vi är naturligtvis glada och stolta över utmärkelsen, men det är viktigt att poängtera att det är många fler föreningar, företag och privatpersoner som bidragit till den utveckling som skett i Vrena de senaste 15 åren. Så den här utmärkelsen delar vi med alla er som på något sätt varit delaktiga. Känn er stolta!

 

 

Styrelsen tackar för det gångna året.