handlar'n

Vrenabor:

 

Det har hänt mycket i Vrena de senaste tio åren. Vi har nu affär med dagligvaror, en mycket fin och trevlig skola, bensinförsäljning, restaurang/pizzeria, gym, sommarcafé, gårdsbutiker, ställplats för husbilar, ångbåtstrafik och mycket mer. Snart kommer nya tomter att bebyggas. Vi kan vara stolta över vårat Vrena. Och vi tror att vi alla vill att de olika verksamheterna ska kunna fortsätta, och gärna utvecklas ytterligare.

 

Men en förutsättning är att vi alla verkligen gynnar den lokala servicen, t ex när det gäller att handla hos Handlar´n i Vrena. Även om ni storhandlar på annat håll, så är det viktigt att ni gör era kompletteringsköp här. Butiken är viktig framförallt för att vi lokalt ska ha tillgång till dagligvaror. Men också för att den ger service med paketutlämning, systembolagstjänster, apoteksombud. Butiken blir också en samlingsplats och träffpunkt. En del av oss minns hur dött det var i ”centrum” de år då vi inte hade någon affär. Skulle butiken lägga ner är det risk att även andra verksamheter försvinner. Det är också sannolikt att fastighetsvärden sjunker om orten har sämre service.

 

Vi hoppas därför att vi alla, så mycket som möjligt, handlar lokalt. Både dagligvaror, drivmedel, pizzor mm. Vi vill att Vrena ska fortsätta att vara en levande ort.

 

Lördag 7 december kommer Vrenabygdens Intresseförening finnas utanför Handlar’n kl 11-15. Då får ni gärna komma och framföra synpunkter och idéer på hur vi tillsammans kan fortsätta att utveckla Vrena. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. Och så har vi bästa julklappstipset: Vi säljer våra Vrenaalmanackor med Vrenabilder inskickade till fototävlingen 2018. Pris 80 kr/st., swish eller kontanter.

 

Välkommen till oss!

/Handlar´n i Vrena och Vrenabygdens Intresseförening